Které plavky patří právě k Vám ?

Jak vybrat správně padnoucí plavky?

S příchodem léta se každý raduje ze slunečních paprsků a těší se, že jich bude stále víc a víc. Ženy se navíc těší na to, jak si pořídí nové plavky, aby u vody či moře vypadaly co nejlépe. Zdá se to jako lehký úkol, je to však občas velmi složitá věc vybrat si správně padnoucí plavky, protože plavky pod oblečení, jako dámské prádlo neschováte. Proto je velmi důležité, aby plavky správně seděly. Máme pro vás pár tipů, jak vybrat ty nevhodnější a dobře padnoucí plavky.

Plavky Fantasy Gisel černé s páskem                             SiéLei AD 26 - černorůžová                                        Tankiny Timo 7005 - kostička

                                                          

 

Jaký účel mají plavky splňovat

 

Timo 8252 - květ jeans

Než vyrazíte na nákupy, je dobré si promyslet, k jakým účelům budete plavky využívat. Zda mají sloužit  na sportovní plavání, nebo jen na rekreaci, popřípadě očekáváte od plavek obojí. Pokud chodíte plavat často, vyberte si sportovnější jednodílné plavky s překříženými ramínky, nebo dvojdílné plavky, které ale mají spíše sportovnější střih a budou vám i při plavání dobře sedět. Pokud se raději sluníte a do vody si chodíte zaplavat jen občas je pro vás nejvhodnější typ dvoudílných plavek, které mají odepínací ramínka. Odepínací ramínka jsou velmi praktické a dají se zapnout křížem, čímž vše dobře zafixujete a ve vodě nemusíte řešit odstávající košíčky, nebo padající ramínka. Ať už budete kupovat plavky sportovní, nebo spíše elegantní vybírat byste měli hlavně podle velikosti. 

Vhodně padnoucí podprsenka

Při výběru správné velikosti horního dílu plavek se orientujte především podle velikosti podprsenky, protože velikost plavkové podprsenky u většiny žen odpovídá její velikosti. Obvod by měl pevně držet na těle, ale neměl by se zase moc zařezávat. Myslete i na to, že se plavky malinko povolí. Košíčky by vám měli dobře padnout a ňadra by měly podprsenku vyplnit. Prsa nesmí z podprsenky ani “přetékat” a naopak by neměla podprsenka ani odstávat. 

Menší ňadra

Majitelky menších velikostí si mohou dovolit více vykrojené střihy podprsenek, trojúhelníčky i plavky s podprsenkou bandeau. Chcete-li prsa opticky zvětšit, vybírejte plavky s vyztuženou podprsenkou.

Litex 88268 - tmavěmodrá                                        Jolidon F 2303 - tyrkys                                                                          Timo 8826 - oranžová

                                                                                                 

Středně velká prsa

Pokud máte středně velká prsa, máte se nejlépe. Pro středně velká prsa jsou vhodné prakticky všechny střihy podprsenek. Jediné, co je třeba brát v úvahu je pevnost prsou. Dámy s pevnějším poprsím si mohou dovolit i hodně vykrojené plavky a trojúhelníčky. Pro povislejší prsa jsou vhodné uzavřenější střihy a alespoň slabě vyztužené košíčky. Díky uzavřenému střihu prsa "nevypadávají" (což může být zvlášť u plavek nepříjemné), slabě vyztužené košíčky dodají prsům hezký tvar. 

Triola 87074 - modrá                                                 Plavky Timo 8828                                               Plavky Timo 8822

                                                                               

Velká poprsí

Ani majitelky většího poprsí nemusí zoufat. Můžou vybírat mezi podprsenkami s výztuží i bez a podle pevnosti prsou i podle nižšího středu i vyššího. Nově máme pro majitelek velikostí košíčků A – G trojúhelníčky se speciální kosticí a slabou výztuží, která prsa udrží.

Timo 8692 - tmavěmodrá                                           Timo 8822 - květ jeans                                               Fantasy Mauglie s páskem - černá

                                                                   

Výběr kalhotek

Klasickým střihem kalhotek nic nezkazíte, ale výběr kalhotek zcela záleží na vašich požadavcích. Pokud máte pocit, že potřebujete schovat bříško, volte vyšší kalhotky, nebo vyšší kalhotky s ohrnovacím lemem, který upravíte podle sebe. Pokud jste majitelkou silnějších boků a většího zadečku rozhodně si nevybírejte kalhotky s nohavičkou, které vám opticky zkrátí a i rozšíří nohy. Tento typ kalhotek se hodí pro ženy, které mají dlouhé nohy. Můžete využít i kalhotky s mašlemi na bocích a upravit si  spodní díl plavek tak, aby se nezařezával, nebo naopak nepadal.

U plavek je každá nedokonalost vidět, proto byste je měla vybírat velmi pečlivě, ale stejně tak byste se v nich měla cítit dobře. Důležitá je také kvalita plavek, protože na trhu je sice velké množství různých typů plavek, ale některé jsou pouze na takzvané “jedno použití”. Pokud si chcete být opravdu jistá, že vaše plavky vydrží letní sezónu, i tím, že si vyberete dobře padnoucí plavky navštivte naši prodejnu či prozkoumejte náš e-shop.

Přihlášení

Nebo rychlé přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.

Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.

Kontaktujte nás

Načíst