Udělejte si život lehký a vzdušný: Tipy proti letním vedrům

                     Životní styl

Milujeme léto, ale ne každý zvládá letní vedra dobře. Proto vám přinášíme naše nejlepší tipy pro chvíle, kdy teploměr opět ukáže 30 stupňů.

DIY spreje na tělo a obličej s okamžitým chladivým účinkem
 

Tělové a pleťové spreje s okamžitým chladivým účinkem si samozřejmě můžete koupit v drogerii nebo lékárně, ale můžete si je také velmi snadno vyrobit sami. Pro tělový sprej jednoduše smíchejte 250 ml převařené vody se 3 kapkami mátového oleje a nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Protože éterický olej dráždí sliznice, nepoužívejte ho na obličej! Místo toho svařte dvě čajové lžičky zeleného čaje s šálkem vody, nechte zcela vychladnout a v případě potřeby smíchejte se šťávou z poloviny okurky. Oba spreje je nejlepší uchovávat v lednici a stříkat podle potřeby.

Uvolněte se!
 

Volné, volné oblečení umožňuje dostatek vzduchu k naší pokožce a zajišťuje tak přirozené ochlazování. Zní to logicky, že? Proto volíme volné oblečení, které je vyrobeno z bavlny, viskózy nebo lnu. 

Přeji dobrou a chladnou noc  
 

Vysoké teploty se lépe snášejí, když se dobře vyspíte. Proto byste si měli připravit vše pro klidný a chladný spánek. Samozřejmostí je, že ložnice by měla být dobře větraná a zatemněná. Před spaním buď zapněte ventilátor a zavěste přes něj studený mokrý ručník, nebo nastavte klimatizaci na 24 stupňů. Při spánku by měly být přístroje vypnuté. Pokud Vás ruší venkovní světlo, můžete použít masku na spaní s odnímatelnou chladicí podložkou a pohodlně se přikrýt lehkou přikrývkou.

Pijte dostatek tekutin pomocí chutných receptů 
 

Pití dostatečného množství tekutin je v horkých dnech základem všeho. Někdy však pití vody nestačí. Je dobře, že existuje mnoho chutných letních receptů s vysokým obsahem vody. Zde je několik inspirací pro vás: Vhodné jsou například: melounový ledový čaj s mraženým melounem, studená polévka z červené řepy, okurkovo-mátový koktejl, barevný špenátový salát, celerová šťáva, salát z čínského zelí a mrkve, ovocný podmáslový nápoj, papájový pohár, jahodový salát s rukolou, studená zeleninová polévka gazpacho, melounovo-mátovo-fetový salát, ředkvičkový sýrový dip a mnoho dalších.

Přihlášení

Nebo rychlé přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.

Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.

Kontaktujte nás

Načíst